Cyklovýlet Jakartovice, Svobodné Heřmanice

Název

Cyklovýlet Jakartovice, Svobodné Heřmanice

Popis

Na začátku června 2020 jsme se v počtu sedmi lidí vydali na zatím největší cyklovýlet. Ujeli jsme při něm celkem 170 km.

1. den jsme se sešli ve 13:00 na trojúhelníku, odkud se ještě někteří z nás museli vrátit pro zapomenuté věci. Taky jsme se dozvěděli, že Seky dostal bolebřech a nepojede nikam. Vyjelo nás tedy jen sedm. První problem nastal v Sedlnicích, kdy se Tomovi začalo uvolňovat šlapátko, Fanda ho soce utáhl, ale na cestě mezi Kunínem a Hladkými Životicemi upadlo úplně a jako bonus se ztratil šroubek. Tom bez šlapátka jet nezvládal, nejbližší servis 10 km od nás. Toma jsme teda zavázali lanem od hamaky za Fandu a podařilo se ho dopravit na nádraží do Hladkých Životic. Od tamať se svezl vlakem do Fulneku, zatímco ostatní tam přijeli na kole, zašli jsme si nakoupit do Pennoše, Tom si zašel do servisu. Krásným údolím Husího potoka jsme s dostali až k příšerné stoupačce u Nového Vrbna a pak sjeli do Vítkova. Maty už úplně nemohl, tak se spolu s Daníkem svezli vlakem do Svatoňovic. Udělali jsme poslední nákup ve vítkovském Lidlu a jeli tam taky. Dojeli jsme tam stejně jak vlak a všichni pak společně sjeli ke Kružberku na hráz. Do Jakartovic jsme se po závěrečném 120 metrů vysokém kopci vyšplhali o půl osmé a zahnízdili u jednoho lomu. Udělali jsme si na večeři hranolky, někteří si zašli i k jendomu z lomů.

2. den - Vstávali jsme postupně podle toho, jak teplý msěl kdo spacák (bylo 10°C), ti první - Vašek a Dan - rozdělali oheň už o půl páté. Pak v šest hodin jsme se já - Vojta a Vašek vydali na dlohou cestu na nákup. Zvládli jsme to, a to i přesto, že jsme se do obchodu museli vrátit tříkrát. Potom, co jsme na našem kempišti posnídali jsme se zbalili, uklidili místo a vydali se lesními cestami směr Svobodné Heřmanice. Cestou jsme se zastavili u jakartovické štoly, ve které jsme si prošli kousek břidlicového podzemí. Nakonec jsme s jedním defektem, jedním dvojpádem a po kolejích dorazili k heřmanickému lomu Šifr. Tam jsme strávili zbytek dopoledne a i čas do odjezdu v půl druhé. Koupali jsme se, upekli si špekáčky, rybařili, uklízeli odpadky po neukázněných lidech a užívali si prostě nádherného místa. Po našem odjezdu jsme se ještě zastavli v obchodě u paní Ziny, kde jsme byli nakupovat i ráno. Na Kružberku už jsme nestáli ani tak dlouho. Původně jsme měli v plánu, že si všichni zkrátíme trasu vlakem ze Svatoňovic do Suchdola, ale neudělali jsme to. A byli jsme za to rádi, připravili bychom se jinak o opravdu husté sjezdy do Vítkova a pak celé údolí Husího potoka od pramene až k Odře. Tentokrát jsme zvolili trasu přímo přes Poodří, takže jsme jeli polními cestami do Bartošovic. Poslední zastávku jsme si dali v Příboře nad mostem přes obchvat, kde jsme akci ukončili. Trasu jsme ujeli všichni celou a bylo to pro někreré z nás teda až 170 km.

Období

Statistiky

  • 110 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Huawei VNS-L31

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Cyklovýlet Jakartovice, Svobodné Heřmanice
Komentáře Přidat